Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kristiina Korpela - Anna-Maria Heikkinen
Muistikuvia Minna Canthin pihalta ja puutarhasta
Minerva Kustannus Oy, Jyväskylä 2007. ISBN 978-952-492-032-2

 

Kansi: Anna-Maria Heikkinen.

"Pari viikkoa olen niin sanoakseni asunut ulkona verannallamme. Siellä nytkin parast´aikaa kirjoitan. Pihamme on tosin ahdas, umpinainen ja hiekkainen, mutta näkyypä sentään palanen sinistä taivasta ja sitten on kolkka ja kolpero vanha rakas tuttu lapsuuden ja nuoruuden ajoilta."

Minna Canthin kirjeestä Anna Liliukselle helluntaina 1882

 

 

Keväällä 2007 kirjailija Minna Canth sai ensimmäisenä suomalaisena naisena liputuspäivän. Kirja on kunnianosoitus aina ajankohtaiselle vaikuttajalle ja naisasianaiselle. Se esittelee juhlavuottaan viettävän Kanttilan emännän PAPUA! -muistopuutarhan ja pihamiljöön kasveineen. Minna Canthin koti- ja liiketalon Kanttilan pihalle kasvatettiin kesällä 2005 yhteisöllinen ympäristöteos muistoksi katoavalle puutalomiljöölle ja purettaville piharakennuksille.

Kirja valaisee savolaisen maiseman ja elinympäristön vaikutuksia kirjailijan tuotantoon. Siinä esitellään myös Minnan ja hänen ystäviensä luontonäkemyksiä, hänen aikansa hyöty- ja koristekasveja sekä kukkasymboliikkaa. Mukana on Canthin luontoaiheisia kirje- ja tekstikatkelmia sekä Kanttilan pihapiirissä ennen ja nyt työskennelleiden muistikuvia - Minnan kuuluisassa salongissa vierailleita kulttuurihenkilöitä unohtamatta. Kanttilan keittiön perinteiset ja uudet ruokareseptit innostavat kokeilemaan "Minnan salongin" herkkuja.

Taiteen ja filosofian maisteri Kristiina Korpela työskentelee vapaana taiteilijana ja kirjoittajana. Anna-Maria Heikkinen on graafinen suunnittelija.

Kirjan takakansiteksti

 

Kirjan kuvitusta: Työväentalon kurpitsatarha 2005 ja purku 2006.
Kuvat yllä: Anna-Maria Heikkinen, alla: Kristiina Korpela.

 


© 2024 Kristiina Korpela